fbpx

Kuka?

Terapeuttinasi

Hei olen Tanja Kuoppala, Luova mieli yrityksen perustaja ja terapeutti. Taustaltani olen sairaanhoitaja ja olen suuntautunut psykiatriseen hoitotyöhön. Pidän työstäni terapeuttina, uskon aitoon kohtaamiseen ja terapian vaikuttavuuteen. Haluan olla parantamassa terapiaan pääsyä ja tarjota terapiaa kynnyksettömästi, ilman lähetteitä. Ensimmäinen tapaaminen saadaan yleensä järjestymään viikon sisään. Toimitilani sijaitsevat Turussa, Paattisilla. Tapaamisen voit varata suoraan nettisivujen sähköisellä ajanvarauksella tai puhelimitse 044-901 6556.

Koulutus

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja AMK ja olen suuntautunut psykiatriseen hoitotyöhön. Olen työskennellyt psykiatrisena sairaanhoitajana yli 20 vuoden ajan niin perustasolla kuin erikoissairaanhoidossakin. Vuosien aikana olen kehittänyt ammattitaitoani mm. ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin, kuvataideterapeutin ja Mindfulness tunnetaitovalmentajan opinnoilla. Unihoitajan pätevyys täydensi vuoden 2022 alussa koulutuspalettiani.

Vapaa-ajallani maalaan ja nautin luonnosta. Olen ikäni ollut partiolainen ja tämänpä vuoksi ryhmänohjaukset ovat minulle mieluisia ja tietysti luonnolla on minulle suuri merkitys. Kouluttaudun säännöllisesti kehittäen itseäni ja saadakseni uusia työkaluja auttaakseni asiakkaitani yhä paremmin. 

Työ

Asiakastyöskentelyssä asiakkaan aiheet luovat rungon terapiasuhteelle ja terapeutin aktiivisuus valjastaa asiakkaan pohtimaan ratkaisuja tilanteisiin, jotka ovat sillä hetkellä tapaamisella käsillä. Minulle työskentelyssäni on ominaista kokonaisvaltainen läsnäolo ja ratkaisukeskeisyys.  Autan ihmisiä käsittelemään omia tunteita ja ratkaisemaan elämän ongelmia vastaanotollani.

Terapiaan tulo saattaa olla asiakkaalle jännittävää, joten tätä tunnetta pyrin hälventämään parhaani mukaan. Tavoitteenani on muodostaa lämmin ja luottamuksellinen suhde asiakkaaseen, koska se yleensä vaikuttaa osaltaan terapian onnistumiseen ja asiakkaan olon paranemiseen. Jokainen ihminen kohtaa elämässään tilanteita, joissa emme ymmärrä omaa toimintaamme tai kohtaamme suuren menetyksen tai kriisin. Näissä hetkissä terapeuttinentyöskentely auttaa: pääset käymään läpi tunteitasi ja ajatuksiasi, etkä ole enää niin yksin.

missio

Terapian tavoitteena on edistää mm. tunteiden käsittelyä, sosiaalisia taitoja, itsetuntemusta ja psyykkistä hyvinvointia. Toivon asiakkaitteni hakeutuvan vastaanotolle varhaisessa vaiheessa, jolloin murheet eivät ole vuosia kuormittaneet. Miksi kuormittua pitkään mieltäpainavista asioista? Tee päätös ja anna minun auttaa. Tartutaan mieltä painaviin asoihin yhdessä. Näin ollen ratkenneet ongelmat vapauttaa aikaa ja tilaa mielessä ja voit keskittyä elämässäsi tärkeämpiin asioihin. Mutta jos murheet ovat jo kuormittaneet sinua pitkään, tartutaan niihinkin yhdessä. Yhdessä asiat saavat uutta suuntaa ja ajatukset eivät pyöri samaa vanhaa rataa. Olen kokenut terapeuttisen muutoksen asiakkaissani, ystävissäni ja itsessäni, tässä vuosien mittaan, joten uskon vahvasti sen voimaan.

Koulutukset

Ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, ammatillisetopinnot 40op 2020, Alfa partners Academy
Mindfulness Tunnetaitovalmentaja 25op 2020, Mindfulness Tunnetaitoakatemia
Ratkaisukeskeiset taideterapian menetelmät, perusopinnot 20op 2019, Alfa partners Academy
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja psykoterapeuttiset valmiudet 45 op 2016, Siria Koulutus- ja kehittämiskeskus oy
Multidimensional Family Therapy 30op, MDFT Akademie 2014
Sairaanhoitaja AMK, Turun Ammattikorkeakoulu 2002

Lyhytkoulutukset

Unihoitaja koulutus 8op; Turku AMK 2022
Muutosohjaaja koulutus; Arvo- ja hyväksymispohjainen lähestymistapa (HOT) 5pvää, 2020, Liikunta -ja hyvinvointiakatemia oy
Kriisityön koulutuspäivät, 2pvää 2019,
Lyhytterapian menetelmiä traumoista ja muista vaikeista elämänkokemuksista toipuville, 1 pvä 2019
Vaikuttava elintapaohjaus 2018
Debriefing (jälkipuinti) ohjaajakoulutus 3pvää 2015 Valokuvan terapeuttinen voima 4pvää 2009, Turun yliopisto

Tästä katsomaan vapaat tapaamisajat!