fbpx

Anna mun auttaa!

Luovassa mielissä tarjotaan apua erilaisiin elämäntilanteisiin. Tutustu palveluihin tarkemmin ja tule keskustelemaan omasta tilanteestasi.

Työelämänhaasteet

Tuntuuko työsi merkityksettömältä? Oletko uupunut ja stressaantunut? Tuntuuko ettet pysy vaatimuksien ja muutosten perässä? Oletko työpaikkakiusattu? Saitko potkut vai työskenteletkö kokoajan työpaikkasi menettämisen uhan alla? Vai oletko pysähtynyt miettimään kokonaan uutta työpaikkaa tai alanvaihtoa?

Oli sitten aiheena työssä jaksaminen tai uuden suunnan ottaminen, minä autan sinua. Tehvänäni on tukea sinua ja etsiä yhdessä uusia mahdollisuuksia vanhan tai kokonaan uuden työkuvion tiimoilta. Uupumuksen selättäminen, stressinhallinta tai ilon löytäminen työssä olkoonkin se yhteinen tehtävämme. Sinä nimeät sen.

Stressi, ahdistus, masennus arjessa

Koetko, että elämäsi kulkee merkityksettömästä vain samaa rataa? Koetko painostusta niin työssä kuin vapaa-aikanasi? Luotko itsellesi kohtuuttomia vaatimuksia? Koetko, vaan ettet millään jaksa eteenpäin?

Käydään läpi asioita yhdessä. Lähdetään sanoittamaan tilanteita, joita koet ja elät. Kuinka toivoisit asioiden etenevän jatkossa? Pääset sanomaan ääneen pelkosi, toiveesi ja haaveesi. Tarpeen mukaan ohjaan sinut lääkärin vastaanotolle, mutta tämänkin matkan kuljemme yhdessä. Lisätietoja stressistä, ahdistuksesta ja masennuksesta.

Äkilliset kriisitilanteet

Elämä voi muuttua eron, sairauden, onnettomuuden, väkivallan, kuoleman tai muun menetyksen myötä. Kriisin laajuus vaihtelee eikä kukaan muu voi määritellä sitä. Jokainen kokee kriisin omista lähtökohdista, yksilöllisesti. Kriisistä selviytyäksemme on käytävä läpi kriisin vaiheet, jotta voimme jatkaa eheänä elämää. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa käsitellään tilanne askel askeleelta kohti hyvää ja mielekästä arkea ja elämää, ilman että kuormittava kokemus jää painamaan mieltä. Lisätietoja äkillisistä kriisitilanteista.

Ongelmat pari- ja perhesuhteissa

Ihmissuhteet muuttuvat vuosien mittaan. Eri elämänvaiheissa tapahtuvat muutokset vaikuttavat parisuhteeseen ja perhe-elämään. Puoliso saattaa tuntua vieraalta tai ajatuksenne eivät enää olekaan kuin yhtä, vaan läheinen tuntuu vain ärsyttävän. Ei ole päivää kun ei riideltäisi, yhteinen sävel tuntuu kadonneen. Oma jaksaminen on kortilla, kun on lapset, työ ja koti. Vanhemmuuden raskaus ja neuvottomuus tuntuu ylitsepääsemättömältä. Yhteistä aikaa ei ole, vaan aina joku muu on tärkeämpää.

Kuka on sanonut, että ihmissuhteet olisi helppoja ja ne voisivat hyvin ilman asianmukaista hoitoa? Ennen kuin luovuta, hae apua itsellesi ja kumppanillesi. Mikään parisuhde ei ole täydellinen, puhumattakaan perhe-elämästä. Yhdessä luotte hyvän suhteen ja perhe-elämän ja ulkopuolinen on siinä se puolueeton tuki ja puheenvuoronantaja. Näin kaikkien kokemukset, ajatukset, tunteet ja toiveet tulevat näkyviksi.

Lasten ja nuorten perheet

Lapsi asettaa vanhemmuudelle omat, välillä raskaaltakin tuntuvat, vaatimuksensa. Arjen pyörittäminen on monien asioiden ja menojen yhteensovittamista. Arki vaatii vanhemmilta kärsivällisyyttä ja taistelua lapsen oikeuksien puolesta. Parisuhde ja muut lapset jäävät vähemmälle ja tämä tuottaa riittämättömyydentunnetta ja ahdistusta. Näissä perheissä on erityisen tärkeää päästä käymään läpi tuntemuksia ja tunteita ihan jokaisen. Jaksaminen ja kuormittavat ongelmat on hyvä jakaa ulkopuolisen tukea käyttäen. Lyhytterapialla voit saada apua erilaisiin elämäntilanteisiin ja arjen hallintaan. Yhdessä pohtien ongelmat voivat saada uutta suuntaa ja jaksaminen arjen pyörteissä voi helpottua.

Tutustu Luovan mielen terapeutti Tanjaan.

Haluatko varata itsellesi ajan? Tästä ajanvaraukseen